Båtpolering-före

Båtpolering

För att kunna njuta av båtlivet många år framöver, är det bland annat viktigt att du skyddar båtens gelcoat på rätt sätt. Vill du ha hjälp att snygga till och fräscha upp din båt? Vi utför båtpolering i Stockholm, Göteborg och runt Helsingborg.

När ni bokar båtpolering genom vårt kontaktformulär är det viktigt att informera båttyp och längd samt se till att båten är tvättad innan vi kommer. Vill ni ha hjälp med tvätt av båten? Skriv det i meddelandefältet så tar vi med det i offerten. Det är även viktigt att informera oss vart och hur båten står för vi ska kunna planera arbetet. I Stockholm har vi även möjlighet att hämta er båt och utföra arbetet hos oss i Haninge. Det går bra att maila eller ringa oss direkt för att boka polering och vi kommer återkomma med en tid som passar för att arbeta med båten. Beräkna pris för att polera din båt med kalkylatorn nedan

Priskalkylator

Priskalkylatorn avser polering av skrovsidor. Vid polering av överbyggnad och sittbrunn, eller båt längre än 50 fot, vänligen kontakta oss för offert.

1 fot
700 kr inklusive moms
Inklusive 500kr utkörningsavgift

Varför behöver du båtpolering?

För att kunna njuta av båtlivet många år framöver, är det bland annat viktigt att du skyddar båtens gelcoat på rätt sätt. Solens UV-strålning gör att den oxiderar och oxiden i sin tur gör att båten tappar sin lyster och glans. För att på bästa sätt förebygga ny oxidering behöver den existerande oxiden avlägsnas, vilket vi gör via noggrann polering anpassad efter djupet på skadan. Polering återger också båtens glans. Som ytterligare bonus, avslutar vi alltid poleringen med ett gelcoatanpassat vax som skyddar din båt mot UV-strålar. Om du utför detta årligen kommer din båt att vara blank och fin, samt skyddad lång tid framöver.

När ska du polera din båt?

Du kan utföra en båtpolering i princip när som helst. Det är däremot rekomenderat att göra det innan båtsäsongen efter att du har plockat fram den från vinterförvaringen. Då är det lättare att arbeta med båten innan du har sjösatt den och den är tillgänglig för arbete på land. Det är även fördelaktigt att utföra båtpolering i början av eller innan kommande båtsäsong för att få bort eventuella skavanker som uppkommit från föregående båtsäsong, samt under, eller i samband med vinterförvaringen. Din båt återgår, efter en polering till fint skick som håller hela sommaren och är skyddad mot väder och vind hela båtsäsongen.

Hur går en båtpolering till?

Inför en båtpolering börjar vi med att tvätta den yta av gelcoaten som ska poleras. Grov smuts, och andra föroreningar tvättar vi bort med shampo och spolar sedan av med en högtryckstvätt. Sedan låter vi båten torka innan vi sätter igång med poleringen. Beroende på gelcoatens skick genomför vi poleringen i olika många steg. Vanligtvis polerar vi båten i tre steg, där det första steget är rubbing. Rubbing poleras med en hårdare trissa för att slipa bort repor och skador i gelcoaten. Nästa steg är polering, där vi använder en mjukare trissa som ger en klar och blank yta. Avslutningsvis applicerar vi vax på gelcoaten som ger extra glans, samt skyddar mot smuts och UV-strålning. Här kan du läsa mer om hur du själv polerar och vårdar din båt.

Boka in polering av din båt

Vi på JB Engineering har lång erfarenhet av att polera båtar och när du anlitar oss kan du vara trygg i förvissningen att vi tar väl hand om din båt och lämnar ett glänsande resultat. Vi utför båtpolering i Stockholm, Skåne, Göteborg och Helsingborg. Störst är vår verksamhet i Stockholm där vi utgår från Haninge. I Stockholmsområdet utför vi båtpolering i orter som Dalarö, Nynäshamn, Tyresö, Botkyrka, Södertälje, Åkersberga, Vaxholm, Täby, Gustavsberg, Värmdö och Saltsjöbaden. I övrigt polerar vi båtar i hela Göteborg, Skåne och Helsingborg, samt närliggande kommuner. Vill ni ha er båt polerad? Hör av er till oss och meddela vart er båt står och vi bokar in en tid för polering. Beräkna pris på polering för din båt i vår priskalkylator eller kontakta oss direkt här.

Våra tjänster