Båtservice

För att kunna njuta av båtlivet många år framöver, är det viktigt att du som båtägare tar hand om din båt. Regelbunden båtservice, service av motor och drev är något av det viktigaste underhållsarbeten du ska göra på din båt. Vill du ha hjälp med att serva din båt och båtmotor? Då kan du kontakta oss via vårt kontaktformulär. Vi utför motor och drevservice i Stockholm, Göteborg och runt Helsingborg. Det går även bra att ringa, eller maila direkt till oss med din förfrågan. Informera oss vad det är för båt och motortyp, samt vart båten finns någonstans. I Stockholm har vi även möjlighet att hämta er båt och utföra arbetet hos oss i Haninge. Beräkna pris för att service på din båt med kalkylatorn nedan.

Priskalkylator

Se fullständig prislista HÄR.

- kr inklusive moms
Materialkostnader tillkommer

Båtservice på hög nivå – Säkerställ att din båt är i toppskick

Att vara båtägare innebär att man tar ansvar för sin investering. Båtservice är en grundläggande del av att äga och vårda en båt, och det är viktigt att förstå värdet av regelbunden service och underhåll för att förlänga båtens livslängd och säkerhet. I den här artikeln kommer vi att gå igenom de mest väsentliga delarna av båtservice och hur du kan hålla din båt i bästa möjliga skick.

Båtmotorservice för optimal prestanda

Båtmotorservice är en kritisk komponent i båtservice och bör utföras med jämna mellanrum. Detta innefattar bland annat olje- och oljefilterbyte, tändstift och tändspoleskontroll, bränslefilterrengöring samt kylsysteminspektion. Att hålla din båtmotor i utmärkt skick kan förbättra prestanda och förlänga motorns livslängd.

Drevservice för effektiv kraftöverföring

Drevet är en annan viktig komponent som kräver regelbunden service. Det är systemet som överför kraft från motorn till propellern och driver båten framåt. Drevservice omfattar bland annat byte av olja och oljefilter, drivaxelpackboxar, impellerbyte samt kontroll av propellern och dess montering. Regelbunden drevservice kan förbättra båtens prestanda och minska bränsleförbrukningen.

Elservice för ett pålitligt elsystem

Elservice innefattar batteriets hälsokontroll, laddningsanordningens inspektion, reparation eller utbyte av elektriska komponenter och kablar. Det är också viktigt att säkerställa att båtens elsystem fungerar korrekt för att undvika olyckor och problem ute på vattnet.

Skrovservice för ett hållbart och säkert skrov

Skrovet på din båt behöver också regelbunden service och underhåll. Detta inkluderar bottenrengöring, skadereparation, polering och vaxning av ytan samt läckagekontroll. Regelbunden skrovservice kan förbättra båtens prestanda och förlänga dess livslängd.

Varför båtservice är avgörande

Båtservice är viktigt av flera anledningar. För det första kan det förbättra båtens prestanda och minska bränsleförbrukningen. För det andra kan det förlänga båtens livslängd genom att förhindra skador och problem. Slutligen kan det öka båtens säkerhet genom att säkerställa att allt fungerar korrekt och undvika olyckor.

Regelbunden båtservice är avgörande för att din båt ska fungera optimalt och säkert. Båtmotorservice, drevservice, elservice och skrovservice är alla viktiga delar av båtservice som bör utföras regelbundet. Genom att hålla din båt i utmärkt skick kan du njuta av en problemfri tid på vattnet och förlänga båtens livslängd. Om du är osäker på när din båt behöver service eller vilken typ av service den behöver, kan du alltid konsultera en professionell båtservicetekniker. En erfaren tekniker kan ge dig råd om serviceåtgärder och hur ofta de behöver utföras för att hålla din båt i toppskick.

Att välja rätt båtverkstad för din båtservice

När det är dags för båtservice är det viktigt att välja en pålitlig båtverkstad med erfarna tekniker. Här är några tips för att hitta en bra båtverkstad:

 • Fråga andra båtägare om rekommendationer.
 • Kontrollera verkstadens omdömen och recensioner på nätet.
 • Besök verkstaden och prata med personalen för att få en uppfattning om deras erfarenhet och kompetens.
 • Se till att verkstaden är certifierad och följer branschstandarder.
 • Jämför priser och serviceåtaganden från olika verkstäder innan du fattar ditt beslut.

Förebyggande underhåll för att minska risken för kostsamma reparationer

Förutom regelbunden båtservice finns det även några förebyggande underhållsåtgärder som du kan vidta för att minska risken för kostsamma reparationer och öka båtens livslängd:

 • Kontrollera båten regelbundet för tecken på skador eller slitage.
 • Rengör och skydda båtens yta från sol, salt och smuts.
 • Se till att båten är ordentligt förankrad för att undvika skador från kollisioner eller föremål som flyter i vattnet.
 • Använd rätt bränsle och olja för din båtmotor och drev.
 • Håll båtens elsystem rent och skyddat från fukt och korrosion.
 • Förvara båten på rätt sätt under vintermånaderna för att undvika skador från is och snö.

Genom att vara proaktiv och ta hand om din båt kan du minimera risken för kostsamma reparationer och förlänga dess livslängd. Regelbunden båtservice är en grundläggande del av att äga en båt och säkerställa dess säkerhet och prestanda. Så se till att hålla din båt i utmärkt skick genom att utföra regelbunden service och underhåll.

Säsongsspecifik båtservice och underhåll

Beroende på var du bor och vilken typ av klimat du har kan det vara nödvändigt att utföra vissa säsongsspecifika underhållsåtgärder för att säkerställa att din båt är redo för användning under de olika årstiderna. Här är några exempel på säsongsspecifikt underhåll:

Vår- och sommarservice

Våren är en viktig tid för båtägare eftersom det är då de flesta förbereder sina båtar för den kommande säsongen. Vår- och sommarservice kan innefatta följande:

 • Kontrollera och ladda båtens batteri.
 • Byta ut tändstift och bränslefilter i motorn.
 • Kontrollera och justera remmar och slangar.
 • Rengöra och inspektera båtens botten för att avlägsna eventuell beläggning och påväxt.
 • Kontrollera och smörja drevet och propellern.
 • Inspektera och rengöra båtens elsystem.
 • Kontrollera och justera båtens styrsystem och kablar.
 • Inspektera och underhålla båtens säkerhetsutrustning, som flytvästar, brandsläckare och nödsignaler.

Höst- och vinterservice

När båtsäsongen närmar sig sitt slut är det dags att förbereda båten för vinterförvaring. Höst- och vinterservice kan innefatta följande:

 • Töm och rengör båtens bränsletank.
 • Byta motorolja och oljefilter.
 • Dränera och frostsäkra båtens kylsystem.
 • Töm och rengör båtens vattensystem, inklusive toalett och färskvattentank.
 • Kontrollera och smörja båtens styrning och drev.
 • Täcka båten med krympplast för att skydda den från väder och vind.
 • Kontrollera och ladda båtens batteri regelbundet under vintermånaderna.

Genom att utföra säsongsspecifika underhållsåtgärder kan du säkerställa att din båt är redo för användning när säsongen börjar och skydda den från skador under vintern.

Slutord

Att äga en båt innebär ansvar och engagemang för att hålla den i gott skick och säker för användning. Regelbunden båtservice, förebyggande underhåll och säsongsspecifika åtgärder är viktiga för att säkerställa båtens prestanda, livslängd och säkerhet. Genom att investera tid och pengar i båtservice och underhåll kan du njuta av en säker och problemfri tid på vattnet och skydda din investering på lång sikt.

Boka båtservice hos JB Engineering

Vi utför båtservice, reparationer av båtmotorer och båtdrev under hela året. Däremot är det bra att tänka på att det är fördelaktigt att serva din båt på hösten. Detta eftersom vi på JB Engineering då har god tid på oss att korrigera och reparera eventuella fel och brister som vi upptäcker inför den kommande båtsäsongen. En annan fördel är att inte behöva konkurrera om vår tid med de båtägare som är ute i sista stund. Med det sagt är ni alltid välkomna att höra av er till oss när som helst med frågor eller förfrågan om arbete ni vill ha utfört på din båt.

På JB Engineering har vi lång erfarenhet inom kommersiell sjöfart och fordonsbranchen. Vi servar alla typer av motorer, samt utför även reparationsarbeten och installationer. Vi utför båtservice i Stockholm, Skåne, Göteborg och Helsingborg. I Stockholmsområdet utför vi service av båtar och båtmotorer i orter som Dalarö, Nynäshamn, Tyresö, Botkyrka, Södertälje, Åkersberga, Vaxholm, Täby, Gustavsberg, Värmdö och Saltsjöbaden. I övrigt servar vi båtar i hela Göteborg, Skåne och Helsingborg. Vill ni boka båtservice? Hör av er till oss och meddela vart er båt står och vi bokar in en tid för service eller reparation. Beräkna pris för service av din båt i vår priskalkylator eller kontakta oss direkt här för offert och bokning.

Våra tjänster