Krympplastning

Vi utför inplastningsarbeten i Stockholm, Göteborg och runt Helsingborg. När ni bokar krympplastning genom vårt kontaktformulär är det viktigt att informera om båttyp, längd samt om båten är lackad eller folierad, då det påverkar hur vi täcker båten. Det är även viktigt att informera oss vart och hur båten står för vi ska kunna planera arbetet. Det går även bra att maila eller ringa oss direkt för att boka krympplastning och vi kommer återkomma med en tid som passar för att täcka båten. För att kunna täcka båten måste vi ha möjlighet att ta oss hela vägen fram till båten med både bil och släpvagn. Beräkna pris för din båt med kalkylatorn nedan. Läs våra fullständiga villkor.

Priskalkylator

Se fullständig prislista HÄR.

JB Engineering Logo
1 fot

För båtar som är längre än 50 fot, vänligen besök poseidonmarine.se

469 kr inklusive moms
Inklusive 300kr utkörningsavgift

Så fungerar krympplastning​

Väl på plats börjar vi med att bygga upp en träställning på båten som krympplasten ska forma sig efter. Detta gör vi för att skapa stabilitet och tillräckligt med fall så att snö och regn ska rinna av plasten. Vi mäter därefter ut hur mycket plast som behövs för att täcka hela båten. Vidare lägger vi plasten över båten för att slutligen värma den med värmepistol. Värmningsprocessen gör att plasten dra ihop sig och spänner sig över båten och bli stadig. Eftersom krympplasten är värmetålig löper det ingen risk att skada båten.

Om du vill ha möjlighet att komma in vi båten efter täckning måste du göra tillval av dörr. Dörren är en plastdörr med dragkedja som vi monterar när krympplasten är på plats. Sedan avslutar vi jobbet med att se till att skapa tillräcklig ventilation under plasten. Slutligen är båten täckt i krympplast och redo för vintern. Oavsett om båten krympplastas eller ej rekommenderar vi ni som båtägare ställer in en avfuktare eller en torrboll i båtens eventuellt stängda utrymmen under vintern för att förhindra att mögel uppstår. Detta är viktigt eftersom, luften inte cirkulerar där på samma sätt som den gör direkt under en krympplast eller presenning.

Bra att tänka på när du ska krympplasta din båt​

Vi lämnar garanti på att vår krympplast håller för normala förhållanden. Detta innebär att vid eventuella missöden då krympplasten skulle gå sönder så måste det skett till följd av att plasten inte hållit de utlovade specifikationerna för att garantin ska gälla. Det krävs därför att ni som båtägare avlägsnar eventuell snö och is som samlas på plasten för att vi ska kunna garantera att plasten håller. Om plasten går sönder till följd av extrema vindar, snölast, vandalisering eller liknande så gäller inte garantin. Däremot kan ni som kund alltid höra av er till oss om olyckan varit framme.

Mer om krympplastning

Krympplastning är en metod för att täcka in båtar och andra föremål i plast. Detta för att skydda dem vid transport eller förvaring. Detta eftersom metoden är simpel, stark och håller sig på plats. Det vanligaste användningsområdet för krympplastning av båt är dock för vinterförvaring. Jämfört med andra täckningsmetoder så är krympplastning en bättre och mer hållbar metod för täckning av båt än att exempelvis använda presenning. Detta eftersom plasten formar sig efter just din båt och sluter sig på plats istället för att fästa med rep.

Varför krympplastning är en överlägsen metod att använda för täckning av båt är för dess många fördelar. För det första är det att plasten blir ett sömlöst täcke utan skarpa kanter eller fästpunkter som presenningar kan ha. Detta medför att plasten inte ligger och skaver mot båten och skapar fula märken som måste repareras eller poleras bort. För det andra formar sig krympplasten efter båten som ett helt täcke så kommer den att hålla sig på plats hela vintern. Plasten är även mycket hållbar och kan motstå vindstyrkor på över 30 m/s.

Om vårt arbete med krympplastning​

Vi utför täckning av båt i Stockholm, Göteborg, Skåne och Helsingborg. Störst är vår verksamhet i Stockholm där vi utgår från Haninge. I Stockholmsområdet utför vi inplastning av båtar i orter som Dalarö, Nynäshamn, Tyresö, Botkyrka, Södertälje, Åkersberga, Vaxholm, Täby, Gustavsberg, Värmdö och Saltsjöbaden. I övrigt täcker vi in båtar i hela Göteborg, Skåne och Helsingborg. Vi kan i vissa fall även ha möjlighet utföra jobb på flera platser i Sverige. Vill ni täcka er båt så hör av er till oss och meddela vart er båt står. Då bokar vi in en tid för täckning.

Om Oss

 Vi erbjuder tjänster rörande allt som har med fritidsbåtar att göra. Dessa tjänster är inplastning och täckning av båt, service och reparationer av båtmotorer, bottenmålning, tvätt och renovering av teakdäck, polering av båt, med mera. Du som kund ska alltid känna dig både trygg och nöjd efter att du anlitat oss. Vi hjälper dig gladeligen med det mesta rörande din båt.

Fler Tjänster